Groene Visie

Bij agrarische kinderopvang Boerkes & co vinden wij het in de eerste plaats belangrijk dat kinderen zich op hun gemak en zich thuis voelen in een stabiele en liefdevolle omgeving.  Waar kinderen zichzelf durven te zijn en zich mogen ontwikkelen op hun eigen tempo. Een gevoel van vrijheid... 

Wij bieden een groene, natuurlijke omgeving waar kinderen veilig kunnen spelen en ontwikkelen. Op een pedagogisch verantwoorde manier en zo vanzelfsprekend mogelijk , komen kinderen bij ons in aanraking met alles wat de natuur te bieden heeft.  De binnen- en buitenruimte zijn uitdagend ingericht maar stralen rust uit. Rust is belangrijk voor kinderen om indrukken en prikkels te verwerken.  De boerderij sluit aan bij de belevingswereld van jonge kinderen, de buitenlucht en het contact met de dieren voegen veel extra’s toe aan de ontwikkeling. Sociaal contact maken verloopt op een natuurlijke manier. Wij spelen in op eigen initiatief van kinderen, door goed te kijken en luisteren waar hun interesses naar uit gaan. Kinderen ontdekken graag en leren het makkelijkst door te ervaren. Door onze omgeving creëren en stimuleren we optimale ontwikkelingskansen.
Het ontwikkelen van (zelf)vertrouwen vinden wij belangrijk. Wanneer kinderen op zichzelf en op de ander durven vertrouwen zullen zij eerder nieuwe uitdagingen aangaan. Het geeft een aangenaam gevoel en dat bevordert het gevoel van eigenwaarde.  Door duidelijke grenzen aan te geven weten kinderen waar ze aan toe zijn. Deze grenzen geven hen de ruimte om zich zelfstandig te gedragen en grenzen geven een veilig gevoel. 
Doordat ook het onderlinge contact tussen de medewerkers  is gebaseerd op respect, ruimte en positiviteit, dragen zij de juiste waarden en normen uit naar de kinderen. 

© 2021
Vincent Venhuizen